samhälle,politik

Polisen diskriminerade svenskspråkig

2020-06-16 18:35 #0 av: KPD

Diskriminerings- och jämställdhetsnämnden har i sitt första beslut, som gäller svenska språket, konstaterat, att polisen diskriminerade en svenskspråkig.  

Det var ställföreträdande diskrimineringsombudsmannen Rainer Hiltunen som förde ärendet till nämnden.

"Beslutet understryker att den grundlagsenliga rätten att använda svenska språket också ska förverkligas i praktiken", skriver Hiltunen i ett pressmeddelande.

https://www.hbl.fi/artikel/diskrimineringsombudsmannen-polisen-diskriminerade-en-svensksprakig-minderaring/?fbclid=IwAR2drF2oRKxsbTXvIyIm-kyL3KuSqXSy6MowGr0pHY9pU-ppp-TBwLaUBL0

Värd för Finland ifokus, samt medarbetare på Buss & spårvagn ifokus och Tåg ifokus

Anmäl
2020-06-16 18:49 #1 av: taxarärbäst

Det händer ju fan hela tiden inget nytt!

Anmäl
2020-06-16 19:45 #2 av: KPD

#1 Det nya är, att diskriminerings- och jämställdhetsnämnden har beivrat detta och vid vite förbjudit svaranden att fortsätta diskriminera svensktalande.

”Diskriminerings- och jämställdhetsnämnden ansåg att svaranden i strid med 8 § i diskrimineringslagen diskriminerat målsäganden på grund av språkliga orsaker och att svarandens förfarande har utgjort sådan direkt diskriminering som avses i 10 § i diskrimineringslagen och som grundat sig på målsägandens språk. Nämnden förbjöd svaranden att fortsätta eller upprepa sitt diskriminerande förfarande och förelägg förbudsbeslutet med ett vite på 5 000 euro.”

https://www.yvtltk.fi/sv/index/tiedotteet/2020/06/yhdenvertaisuus-jatasa-arvolautakuntapoliisilaitossyrjiaidinkieleltaanruotsinkielistakiinniotettuanuortakunhanenkanssaaneiasioituruotsiksi.html

Värd för Finland ifokus, samt medarbetare på Buss & spårvagn ifokus och Tåg ifokus

Anmäl
2020-06-16 20:10 #3 av: taxarärbäst

#2 är inte bara polisen som diskriminerar! Läkare, försäljare. Finlandssvenskar blir drogade på krogar och blir misshandlade

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.