Kultur; musik, film, konst

Sagolikt vacker konst

2019-12-05 21:32 #0 av: Magi-cat

Ett konstverk målat på en klippa mitt i naturen är resultatet av ett samarbete mellan en Borgåfotograf och en Esbokonstnär.

Konstverket Born of nature är målat med miljövänliga och vattenlösliga färger så det kommer att sköljas bort av väder och vind.

Meningen med konstverket är att väcka tankar kring naturen och människans förhållande till den:

"Juuso Hämäläinen berättar att både han och Popa har haft människans koppling till naturen som ett viktigt tema redan länge.

Han säger att många glömmer att människan är en del av naturen.

– Och sedan om man tänker på universum som en skapelse, så har världen fötts på ett konstigt sätt. Vi är födda till den här världen för att skapa nya saker, så man kan säga att vi på ett sätt lever i skapelsen som medskapare."

Konstverket har kompletterats med en kortfilm.

Se den underbara bilden i länken:

https://svenska.yle.fi/artikel/2019/12/05/samarbete-mellan-borgafotograf-och-esbokonstnar-blev-sagolikt-vacker-konst-pa-en?fbclid=IwAR1Rg5ivjNhdELcoEEPzN4NqiTXoGZPfkX4mpRCQWa4UNWeGPcXOhEAuCXY


"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2019-12-05 21:41 #1 av: LBB

" Vi är födda till den här världen för att skapa nya saker, så man kan säga att vi på ett sätt lever i skapelsen som medskapare."  Så i praktiken kan allt människan gör betraktas som konst och kultur ur en eller annan vinkel Cool Ett bra citat.

Anmäl
2019-12-09 12:09 #2 av: Farwuq

#0 Tummen upp

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.