övrigt

Elflyg till Umeå?

2019-10-25 09:38 #0 av: Magi-cat

Kvarkenrådet vill satsa på ny flygtrafik med eldrivna flygplan i Kvarkenområdet.

"Elflygen skulle vara ett komplement till den reguljära flygtrafiken. Tanken är att lämna in en ansökan för att göra Kvarkenregionen till en testbädd för elflyg redan i början av 2020."

https://svenska.yle.fi/artikel/2019/09/10/ta-elflyget-over-till-umea-i-framtiden-kvarkenradet-vill-satsa-pa-ny-flygtrafik

Vad tycker ni om idén?

Peace

Anmäl
2019-10-29 10:58 #1 av: KPD

En mycket intressant idé. Det tekniska kan jag inte bedöma, men om det fungerar, finns det all anledning att satsa på detta.

I debatten framstår ofta flyg i sig som ett problem, men det är flygets utsläpp som är problemet. Kan man minska flygets klimatpåverkan, har flyget en framtid. Ser man till helheten, måste man dock också se till den totala miljöpåverkan av infrastruktur, batteritillverkning etc.

Vi kan vara förvissade om att elflyg kommer att testas någonstans, och då är det bra att vara tidigt ute.

Värd för Finland ifokus, samt medarbetare på Buss & spårvagn ifokus och Tåg ifokus

Anmäl
2019-11-12 10:04 #2 av: KPD

Nu diskuteras även elflyg mellan Stockholm och Visby. Det ska bli spännande att se vilken sträcka som blir först. Det är inte säkert, att det blit någon av dessa.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=7342137

Värd för Finland ifokus, samt medarbetare på Buss & spårvagn ifokus och Tåg ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.