språk

börjar bli trött på att bli behandlad så här

2019-08-15 13:15 #0 av: taxarärbäst

hej jag heter Alexandra och är Finlandssvensk. Hela mitt liv så har jag blivit behandlad som skit på grund av det språk jag använder! igår skrev en finne till mig på Facebook att jag bor i Finland så jag måste kunna finska och kallade mig för en massa elaka saker. Jag passar inte in i mitt hemland och Sverige vet inte att vi ens finns...det gör så ont

Anmäl
2019-08-17 08:56 #1 av: KPD

Tyvärr har minoriteter ofta drabbats av sådant. Jag tycker mig ha märkt en hårdare attityd mot svenskan i Finland under min livstid. Som turist i Finland har jag dock också mött många som ansträngt sig för att tala svenska.

De antisvenska element, som vill utplåna alla svenska spår, borde besinna, att utan Sverige skulle det inte ha funnits något Finland idag. Då hade Novgorod expanderat fram till Östersjön och finnarna skulle nu ha varit ett av många minoritetsfolk i Ryssland.

Värd för Finland ifokus, samt medarbetare på Buss & spårvagn ifokus och Tåg ifokus

Anmäl
2019-08-17 11:56 #2 av: taxarärbäst

#1 så sant! jag är stolt över det språk jag använder

Anmäl
2019-08-19 07:27 #3 av: Farwuq

Tummen uppHjärta

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.