Samhälle och politik

Kurs på svenska i Joensuu

2018-02-06 11:20 #0 av: KPD

Östra Finlands universitet i Joensuu startar en teologikurs på svenska.

Ur artikeln i Hbl:

"– Vetenskap och vetenskapligt tänkande som byggs upp på endast ett språk förblir tunt och väsentliga saker kan förbli oförstådda. Det svenska språket är en rikedom och resurs som studenterna redan har en grundläggande beredskap att använda, säger lektor Päivi Kammonen, lektor i systematisk teologi Esko Ryökäs och professor i exegetik Lauri Thurén i ett pressmeddelande."

"– På teologifakulteten i Joensuu är vi två docenter, båda med doktorsavhandlingar från Åbo Akademi. Vi har länge funderat på hur vi kunde aktualisera det viktiga nordiska språket för våra studenter. Vi kontaktade universitetets språktjänst som är mycket villigt att testa nya idéer. Universitetet gav också projektpengar eftersom det svenska språkets ställning behöver stimulus i mänga ämnen.

Enligt Ryökäs har det visat sig att det finns ett större antal studenter som vill komma till just denna kurs.

– Kanske är det så, att det är roligare att studera språket i ett sammanhang där det ger en direkt nytta för huvudämnet. Vi hoppas på att det nya kursupplägget senare även kan tillämpas på andra ämnen, säger Ryökäs."

https://www.hbl.fi/artikel/ostra-finlands-universitet-ger-svar-pa-tal-i-sprakdebatten-startar-teologikurs-pa-svenska/

Värd för Finland ifokus, samt medarbetare på Buss & spårvagn ifokus och Tåg ifokus

Anmäl
2018-02-12 08:44 #1 av: Farwuq

Tummen upp

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.