Samhälle och politik

Sannfinländarna om hets mot folkgrupp

2016-07-21 08:55 #0 av: Magi-cat

Sannfinländarnas ungdomsförbund vill att lagparagraferna om hets mot folkgrupp och brott mot trosfrid stryks ur den finländska lagen!

Undrar varför...Snopen

"De sannfinländska unga påstår att detta leder till att man av rädsla för rättsliga repressalier inte vågar tala om problem med deras rätta namn."

https://www.hbl.fi/artikel/sannfinlandska-unga-vill-bli-av-med-brottet-hets-mot-folkgrupp/

Det är väl alltför uppenbart att det behövs just rättsliga repressalier ibland?

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2016-07-21 11:20 #1 av: KPD

När förslaget kommer från det hållet, blir jag misstänksam, men det är ingen självklarhet, att det bör finnas ett brott "hets mot folkgrupp". Vad jag förstår finns inget sådant brott i USA. Där är kränkningar straffbara på individnivå, medan grupper och religioner måste tillåtas att kritiseras.

Medarbetare på Finland ifokus, Buss & spårvagn ifokus och Tåg ifokus

Anmäl
2016-07-23 13:01 #2 av: NeferNefer

... "inte vågar tala om problem med dess rätta namn"? Åh, jag vågar tala om problem med dess rätta namn, speciellt i det här fallet. Det rätta namnet är "Sannfinländarna".

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2016-07-31 03:39 #3 av: tarantass

#1: grupper och religioner måste inte alls "tillåtas att kritiseras" utan reservationer.  För ögonblicket kommer jag inte på något tydligt exempel som gäller gruppen finlandssvenskar, även om de finns, men tydliga och aktuella andra exempel är "araber är våldtäktsbenägna" och "islam är en våldsreligion". Sätt dit "judar/judendomen" eller "västerlänningar/kristendomen" istället, och tänk i det förra fallet att tiden var runt 70-80 år sedan.

Räkna inte med att lyckas diskutera något med någon som inte har upplevt det själv.

Eller med någon som tror att allt gott måste vinnas på någon annans bekostnad.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.