Naturen, växter och djur

Norppa live

2016-05-20 07:30 #0 av: KickiG

Om ni inte redan har förstått det så är jag en norppa-fan av stora mått. Norppa var ju det finska ordet för vår egen lilla saimenvikare. Lilla söta sötvattenssälen  som endast lever i Finland, ingen annanstans i världen.

WWF har under majmånad en kamera installerad på en plats i Saimen där sälarna gillar att solbada. Med lite tur så ser man en trind grå klump gosa sig på klipphällen. Jag var nog för tidigt ute idag, för jag såg inget annat än grå sten och glittrande vatten. Och en sädesärla.

Länken till WWFs sida på engelska: http://wwf.fi/en/norppalive/

Finska sidan har lite mera text och bilder: http://wwf.fi/elainlajit/saimaannorppa/#norppalive  samt en liten videosnutt på "Ehkä maailman söpöin suomalainen"= "Möjligen världens sötaste finländare"

Man behöver ingen tv när man har möss.

Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus

Anmäl
2016-05-20 07:39 #1 av: Magi-cat

Så otroligt söta. Kär

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2016-05-20 17:50 #2 av: Sundaychild

Som jag tidigare också skrivit, så är även jag "norppa-fan", och t.o.m "norppa-fadder" hos WWF. Så jag fick länkn till kameran skickad till min e-post, men trots idoget stirrande har jag inte sett någon vikare än :(

HjärtaAmor vincit omnia - Kärleken övervinner allt. Hjärta

Anmäl
2016-05-21 21:58 #3 av: Sundaychild

NU är där en "norppa" på plats - äntligen!!! Tummen upp

HjärtaAmor vincit omnia - Kärleken övervinner allt. Hjärta

Anmäl
2016-05-22 09:28 #4 av: KickiG

#3 Lyckans dig! Jag har fortfarande inte sett någon där! LedsenSädesärlan, förvisso. Men det är ju liksom inte den jag spanar efter.

Man behöver ingen tv när man har möss.

Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.