Språk

Sommarbarn över språkgränserna

2016-03-29 11:31 #0 av: Magi-cat

Jag visste inte att det finns sommarbarnsverksamhet kvar, men det gör det och det ger barn (och tonåringar!) möjlighet att röra sig över språkgränserna,

"Ännu idag håller Folkhälsan igång sommarbarnsverksamheten i Finland. Familjer kan fram tills 31 mars ansöka om att vara värdfamilj eller om en plats för barnet hos en familj.

Verksamheten finns till för att föräldrar ska ha någonstans att placera barnen under tiden de jobbar på sommaren. Barnen får uppleva nya miljöer, öva språk och träffa nya vänner."

http://svenska.yle.fi/artikel/2016/03/28/sommarbarn-upplever-varldar-over-sprakgranserna

Hjärta "Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det." (Nalle Puh)

Anmäl
2016-04-03 02:57 #1 av: KPD

Intressant! Trevligt när det utnyttjas för att få tillfälle att tala det andra språket, vilket dock rimligen endast kan vara möjligt för ett mindre antal.

Värd för Finland ifokus, samt medarbetare på Buss & spårvagn ifokus och Tåg ifokus

Anmäl
2016-04-03 08:59 #2 av: KickiG

Jag har nog faktiskt aldrig hört om sommarbarn som skulle hamna i "fel språkgrupp" om vi säger så. De svenskspråkiga har varit i svenskspråkiga familjer i de fall jag vet. Men tanken är ju bra. Och om barnen trivs, så är det ju fantastiskt med nya upplevelser. Nämnda barn jag träffat har kommit från Helsingforstrakten och spenderat en del av sommaren ute på landet.

Man behöver ingen tv när man har möss.

Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus

Anmäl
2016-04-03 09:19 #3 av: Magi-cat

#2 Jag hade också en känsla av att det inte var vanligt med "fel språkgrupp"....

Hjärta "Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det." (Nalle Puh)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.