Humor

Finnish Nightmares

2016-02-22 09:12 #0 av: KickiG

Har ni haft tillfälle att bekanta er med Matti Juhani Virtanen (vanligaste namnen i Finland), hans fru Aino och deras son Mikko?

Karoliina Korhonen tecknar serien om Matti och hans liv i Finnish Nightmares. Serien är på finska och engelska. Oftast är det Matti som figurerar i serien, samt en eller flera anonyma personer. Ett helt fantastiskt sätt att berätta om hur det är att vara finländare, hur man försöker navigera genom livet utan att komma för nära, utan att vara till besvär.

Man kan följa med Matti på en blogg http://finnishnightmares.blogspot.fi/ eller på Facebook (sök Finnish Nightmares). Personligen tycker jag Facebook är bättre, där får man ta del av alla underbara kommentarer, folk berättar öppet om händelser i sitt eget liv, och det är också via kommentarerna som många idéer till nya bilder kommer.

Mest anhängare finns det i Finland, USA och Storbritannien.

Man behöver ingen tv när man har möss.

Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus

Anmäl
2016-02-22 09:23 #1 av: Magi-cat

Låter kul, tack för tipset! Tummen upp

Hjärta "Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det." (Nalle Puh)

Anmäl
2016-02-22 09:40 #2 av: KPD

Antingen är jag finländsk till min mentalitet eller så är vi ganska lika i Sverige och Finland.

Värd för Finland ifokus, samt medarbetare på Buss & spårvagn ifokus och Tåg ifokus

Anmäl
2016-02-22 09:42 #3 av: KickiG

Jag trodde faktiskt att Korhonen var det vanligaste efternamnet i Finland, men kanske Karoliina inte ville att Matti skulle ha samma efternamn som hon, och valde Virtanen istället. Virtanen är väldigt vanligt det med.

Man behöver ingen tv när man har möss.

Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.