Mat och dryck

Finlands bästa bageri?

2015-01-12 15:12 #0 av: Magi-cat

Det lilla kaféet Aroma i Kvevlax, Österbotten, blev berömt via TV förra våren.

Ägaren Maria Vestergård korades nämligen till Finlands bästa bagare!

Hon vann med en läcker vitchokladbakelse. 

På bageriet finns mycket annat smått och gott som blivit populärt, t.ex. levain-brödet bakat med vetesurdeg.

Bageriet blev vida känt och folk vallfärdar dit, ända från Helsingfors!

Någon som smakat godsakerna eller sett programmet?

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2015-01-12 15:13 #1 av: Magi-cat

Här är deras hemsida. Det ser verkligen läckert ut....

http://www.aroma.fi/

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2015-01-14 07:52 #2 av: JazzBass

Jag kände inte till bageriet före TV-serien/tävlingen började, men bor ca 8km från Aroma och har handlat där några gånger efter vinsten. Levainbrödet är himmelskt gott! De andra brödsorterna är också fantastiskt goda. Har en gång köpt bakelser också som var helt goda, dock inte nånting jätteextraordinärt i min smak dock. (Det var inte vinnarbakelserna jag köpte).

Då jag dels sällan har vägarna förbi bageriet, och dels försöker hålla nere min konsumtion av bröd och speciellt söta bakverk, har jag inte handlat där så ofta, men har ännu aldrig blivit besviken. Man känner bakarglädjen och yrkesstoltheten direkt då man stiger in i butiken, och de gånger Maria Westergård står bakom disken ser man hur hon lyser som en sol, och ännu mer då man ger komplimanger för deras fina produkter. Det syns klart och tydligt att hon älskar sitt jobb och bakningen, och är mycket stolt över sitt bageri och framgångarna. Hon  verkar "leva sin dröm" (som det engelska uttrycket) genom bageriet. De anställda verkar trivas bra de också.

De har sagt att de vill förbli ett litet bageri, trots idel frierier från olika håll och kanter, och förfrågningar från butiker nära och fjärran som vill sälja deras bröd. Det verkar vara många som vill rida på deras framgång. Jag hoppas de inte ger vika och expanderar för mycket, då det skulle innebära avkall på kvaliteten om bröden skulle behöva börja transporteras längre sträckor.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2015-01-14 08:03 #3 av: Magi-cat

#2 Härligt! Klart det märks när brödet är bakat med både kunskap och kärlek!
Det är väl en del av charmen att det är lokalt producerat och med storskalighet skulle det inte bli detsamma. Hoppas hon fortsätter som förut med det exklusiva brödet.

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.