Övrigt

Historieprofessorn och "huggormarna"..

2014-03-24 13:07 #0 av: Magi-cat

Ojsan! Har ni läst Staffans blogg den här veckan?

Den innehåller en essä av historieprofessor Dick Harrison och handlar om dagens tendenser till lättkränkthet utanför fakta.

Ett avsnitt berör ämnet för den här sajten; Finland och språk...(scrolla ner en bit i artikeln)

"Allra fränast attacker har jag erhållit från Finland, när jag dristat mig till att uttala mig om finlandssvenskarnas historiska situation. I början av 2011 bevistade jag Mediespråk, ett årligt föreläsnings- och symposieevenemang för finlandssvenska journalister. Ett samtalsämne som ideligen ventilerades på luncher och middagar var Kirsi Virtanens radiokolumner, i vilka hon hade refererat till den finlandssvenska befolkningen som en ”huggorm” som finnarna närt vid sin barm. Virtanen deltog för övrigt själv i seminariet, där hon förklarade att det ämne undertecknad representerar, historia, inte ens är att betrakta som en vetenskap. Andra finska röster hade höjts för att ”utplåna” (sic!) den finlandssvenska minoriteten."

http://magasinetneo.se/artiklar/krankta-av-fakta/

Känsligt värre...Hyschar

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2014-03-24 13:33 #1 av: Emo

Intressant och välformulerat skrivet.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.