Finland, allmänt

Pälsdjursfarmning i Finland

2013-06-12 20:54 #0 av: Magi-cat

Kontroversiell näring, lönsam värre...

Fick detta från Djurrättsalliansen:

I morgon ska den finska riksdagen ta ställning till ett medborgarförslag om att lägga ned landets pälsdjursfarmer. Ikväll i finska A-studio kl 21.05 visas nya skräckbilder från finska pälsdjursfarmer och ännu en gång avslöjas pälsfarmare som de djurplågare de är.

Trenden i Europa är tydlig. Allt fler länder förbjuder pälsfarmning och 7 av 10 svenskar vill se ett förbud även i Sverige. Trots det startas nu flera nya minkfarmer upp i Sverige för första gången på flera decennier.

Stöd vårt arbete mot pälsdjursfarmerna genom att bli aktiv eller ge oss en gåva: Pg 42 54 11 - 6

/bilden blev konstig vid publiceringen och togs bort/Magi-cat

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2013-06-12 20:57 #1 av: Magi-cat

Priserna på minkskinn har skjutit rejält i höjden...

http://www.di.se/artiklar/2013/6/11/rekordpris-for-minkskinn/

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2013-06-13 00:48 #2 av: [Memento Mori]

Personligen så skulle jag aldrig använda päls och det är hemskt att det finns personer som missköter sina pälsdjur men det egentliga problemet enligt mig är att det finns en marknad för just päls. Lägger pälsfarmarna i Finland så kommer länder som Kina eller Ryssland ta över och där behandlas djuren mycket värre och det räknas som "lagligt" och normalt.

Anmäl
2013-06-14 12:11 #3 av: Ians

Håller med föregående talare. Problemet är att det finns en marknad för päls, och så länge den finns där, så blir vi inte av med problemet för att vi själva inte producerar.

Snarare tvärt om vi överlåter åt länder som har mycket sämre lagar för djurskötsel och där synen på djur är helt annorlunda, att ta över. Resultat?! Vi slipper se eländet, men djuren lider inte mindre för att vi inte ser det, snarare tvärt om!

Anmäl
2013-06-19 11:47 #4 av: Magi-cat

Omröstningen gick väl som väntat...

från Djurrättsalliansen på FB:

"Dessvärre gick medborgarförslaget om att förbjuda pälsdjursfarmning i Finland inte igenom utan förlorade med 36 röster mot 146 (tre blanka och 14 frånvarande). Men ett steg i taget närmar sig Finland ett förbud och igår hölls den största anti-pälsdemonstrationen någonsin i Finland med omkring 500 deltagare."

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2013-06-19 12:05 #5 av: [Memento Mori]

Hade varit riktigt konstigt om det blivit något annat men som sagt så tycker jag att det är bättre att farmarna håller till i Finland.

Men 14 frånvarande känns lite.. dåligt? Eller? Funderar Håller egentligen inte koll på sånt med det låter mycket.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.