Etikettersamhällepolitik
Läst 459 ggr
Magi-cat
2019-12-04, 10:43

Förbud för nynazistisk demonstration!

Utmärkt! 👍

6/12 firas Finlands självständighetsdag.

Helsingforspolisen har förbjudit en nynazistisk rörelse att demonstrera på självständighetsdagen.
Polisens uppfattning är att organisationen är samma som NMR som hovrätten beordrat lägga ner sin verksamhet.

"Enligt polisen är samlingen inte laglig och kan inte ses som en fredlig demonstration."

https://svenska.yle.fi/artikel/2019/12/04/helsingforspolisen-forbjod-nynazistisk-demonstration-pa-sjalvstandighetsdagen

Peace
Wonnalesan
2019-12-04, 11:09
#1

Hemskt att det finns folk som trampar i dessa hemska spår. Fram för ljus och kärlek, vår tid på jorden är så kort att hata är inte tid för….Mvh/WL🌺

Magi-cat
2019-12-04, 11:18
#2

❤️🌺

Peace
Maria
2019-12-04, 12:50
#3

Ett bra beslut. Människor måste sätta ner foten.

/Maria
Magi-cat
2019-12-04, 13:14
#4

Håller med. 🌺

Peace
Tarotstollan
2019-12-07, 23:16
#5

Skönt att det fortfarande finns politiker som vågar ta drastiska beslut mot hatare!
Bra gjort!🌺

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
LBB
LBB 
2019-12-08, 11:48
#6

Rätt, nationalsocialismen är en av de rörelser som ska hållas kort, en av dem, märk väl.

Wonnalesan
2019-12-08, 13:19
#7

Dessa krafter vill inget gott! Mvh/WL🌺

LBB
LBB 
2019-12-08, 15:19
#8

#6 nej, miljontals människor har lidit och dött under de olika socialistiska formerna av totalitärt maktutövande.

Magi-cat
2019-12-08, 15:36
#9

#8 Det går att ta entydig ställning mot nazism utan att samtidigt peka åt andra hållet. Prova får du se.

Peace
Wonnalesan
2019-12-08, 15:52
#10

Hat är grunden till undergång! Nazismen var en psykos som drabbade nästan hela folket. Hat är en våg som dränker allt gott. Inget blir bättre av att annat är lika illa!

LBB
LBB 
2019-12-08, 20:02
#11

#9  Tyvärr, jag är objektiv, blundar inte för skit när jag ser den. Har indirekta erfarenheter från vad nationalsocialismen ställde till. Har indirekta + direkta erfarenheter för vad kommunismen/socialismen ställde till.  Vi får aldrig glömma!!! de döda, dem som led i koncentrationsläger. vare sig det var en Nagan-revolver som ändade en människas liv eller en Luger.  Jag tog striden i skolan där "röda" lärare valde att blunda inför fakta. Idag i Kina hålls miljoner fångna, Korea, Vietnam och Cuba är andra exempel.  Visst finns det stater som styrs av kapitalistiska despoter, med samma metoder , men inte i samma omfattning.  Jag är den förste som tar strid mot nationalsocialismen, men är så objektiv och realistisk att jag inte blundar för de andra ideologiska släktingarna under de röda fanorna.   Så nej jag blundar inte när en lägervakt sparkar ner en fånga, bara för att vakten har en stjärna  på sin mössa.  gör du?

Magi-cat
2019-12-08, 20:11
#12

#11 Tråden handlar om att en nynazistisk demonstration förbjöds vilket var föredömligt bra och att NMR beordrats lägga ned sin verksamhet. Allt det är mycket bra gjort!

Du är "den förste att ta strid" säger du, men du gör det aldrig utan att vända på det och peka åt andra hållet vilket är något annat än att "ta strid".

Peace
LBB
LBB 
2019-12-08, 21:18
#13

#12 Och var vänder jag på det? Jag påpekar bara fakta, att grannen som man plägar säga i Finland hade rå-modellen för Hitlers koncentrationsläger? Det är fakta, Dachau byggdes som ett av de första, efter det att ansvariga varit i Ryssland för studiebesök. Vad jag pekar på, är vi ska sluta vara så enkelspåriga, vi ska se världen som den är och se vad dessa avskyvärda ideologier ställer till med.  Därför är frågan jag ställde, den du inte besvarade " Så nej jag blundar inte när en lägervakt sparkar ner en fånga, bara för att vakten har en stjärna  på sin mössa.  gör du?"

Jag kan tänka mig att du hade släktingar som råkade ut för de vitas missgärningar under/efter inbördeskriget…Men ställ dig frågan, hade motståndarna hanterats annorlunda av de röda om de vunnit. Jag tror inte det.

Magi-cat
2019-12-08, 21:28
#14

#13 Igen, se vad tråden handlar om! Finlands självständighetsdag, en dag att fira! 

Nazister marscherar på gatorna hos oss och överlevarna från koncentrationslägren känner så väl igen tecknen och uppmanar oss att inte vara naiva, det började så här.

I Finland har man förbjudit en nazistdemonstration och NMR. Det borde vi också göra medan tid är.

Att vända blicken är ett svek.

Peace
Wonnalesan
2019-12-09, 06:35
#15

Jag tycker att det är ett jättesvek att stå och ta en överlevare från koncentrationslägren i hand och lova att aldrig ha något med SD att göra tex.

Man ser inte hur man sakta närmar sig det onormala för att göra det normalt, man knaprar i sig ideologierna och gör dom rumsrena. Vakna personer ser det andra sover Törnrosa sömn.

Allt hemskt som gjorts mot människor av hat är illa. Jag tar avstånd från allt det.

Men vi ska mota Olle i grind som Finland gjort!

Magi-cat
2019-12-09, 08:30
#16

#15 ❤️

Peace
LBB
LBB 
2019-12-09, 09:23
#17

#14 Där sa de något "Att vända blicken är ett svek"

Jag gör det rakt motsatta, jag fokuserar blicken på det avskyvärda, väljer bara en sida, offrens.  Kan rekommendera ett besök på koncentrationslägret Saxenhausen.

Där ligger offren från de nationalsocialistiska bödlarna begravda bredvid offren för de kommunistiska/socialistiska.

Är du så enögd att du inte kan se att människor lider oavsett vems fot det sitter i stöveln som sparkar dem?

För min egen del har jag inte sagt ett ord emot förbudet, Bara påpekat  det finns fler organisationer med lik i garderoben.  Varför upprör det dig så? Kan det vara för att du sympatiserar med någon av dessa organisationer?

LBB
LBB 
2019-12-09, 09:31
#18

#15 Hm.m  jag känner till ett parti, en glorifierad partiledare i Sverige som avtalade bort flyktingars äganderätt, i landet de flydde ifrån.. Ingen svensk medborgare ska komma att kunna ställa krav. Eller V(PK):s ledare som åkte på lyxiga hälsokurer i samma land.  Det är svek.  Jag delar inte SD åsikter , har i alla tider vrit med i ett annat parti. Men som politiskt aktiv vet jag att man måste kompromissa för att nå resultat. Socialdemokraterna har under närmare en generation i olika former samarbetat med kommunisterna i Sverige, så varför ska inte andra partier få sänka sig till den nivån.  Nu är jag fullt på det klara med, att dagen V inte är samma parti som ggårdagens VPK, på samma sätt som dagens SD inte är detsamma som gårdagens.

Wonnalesan
2019-12-09, 09:39
#19

Det beror nog på vilka löften man ger.

Hörde i morse på tv 4 om grupper åt höger som vill begränsa kvinnors rättigheter, så börjar det också, för kvinnor värnar om barn och har större empati. Svårare att få att gå i ledband därför.

Men så finns de kvinnor som dras till dessa män Eva Braun var bara en av dom. Dom ska vi också passa oss för. Sedan beror det på vilka värderingar man har om människors lika värde. Antingen har dom det eller inte.

Jag var med på tåget då skinnhuvudena kom, hade elever de var hemska mot våra särskoleelever , de slog dom , spottade och knuffade dom. Det var då det började året var 81-82.

LBB
LBB 
2019-12-09, 10:15
#20

#19  Visst har du rätt. I både nationalsocialistiska som kommunistiska/socialistiska länder i Europa var staten intresserad av högt barnafödande. Numera inser de flesta att en hög andel yrkesarbetande kvinnor främjar nationalekonomin i en icke oansenlig del. Och det gäller för alla, säger alla riksdagspartier. Jag hittar inte någonstans i SD:s program, åsikten att kvinnor och män ska behandlas olika.

Den insikten visade ju exempelvis makarna Myrdal när man drev på tanken om olika former av barnkrubbor (daghem eller Kindergarten som nationalsocialsterna kallade dem)

Till det kommer ju att andelen kvinnor som idag tar en akademisk examen överstiger andelen män..så ett skifte  vad det gäller könsfördelningen på chefs-possitioner lär ändras framöver.

Eva Braun var från början en tonårssnärta som förälskade sig i en vuxen man, som utnyttjade hennes naivitet och oerfarenhet. Den typen av kvinna behöver ingen vara rädd för. Då ska man vara betydligt räddare för kvinnor som ex Leni Riefenstahl. En extremt kunnig fotograf som ställde (medvetet) sina kunskaper i nationalsocialismens tjänst. Hon producerade några av de bästa propagandafilmer som gjorts.

Äggskallar finns i alla läger. Jag var borgerlig under den period då lärare och många elever föll för den röda modellen.  Och jag kan lova dig att dessa ungsocialister inte var ett dugg sämre än dina skinnskallar(äggskallar)

===

Wonnalesan
2019-12-09, 11:05
#21

Jag vill inte tävla i vilka som var värst. Alla dåliga krafter är farliga. Hatet, missunnsamhet, avund, illvilja , allt är saker som bryter ner. Hat mest. Såg en hata sajt mot muslimer. Man undrar då om det gäller små muslimska barn också?

Då jag arbetade i skolans värld fanns inga utpräglade socialister, mer då kanske inom förskolan. I skolans värld var det lärare i knytblusar och snäv kjol. Jag var ganska ensam att gå i jeans.

De unga flickorna sover sin Törnrosa sömn, inte alla, men många, de faller för smicker och rikedom. Det blir dyra erfarenheter senare.

Människan måste genomgå en själslig förändring, rädslan måste ge vika för mod , kraft och vakenhet.

Angående inslaget på TV 4 skulle jag vilja veta vilka högergrupper det var som ville lägga som jag tyckte de sade-hederskultur- på kvinnor igen.

Någon som ser kanske kan hitta vad det handlade om.

Den som bara hatar mår dåligt i själen, det vet jag av erfarenhet i min närhet. Mina skinnskallar i skolan hade så dåliga betyg, förstår att det var ett sätt , kanske det enda att bli sedda. Hatet får spelrum i själen och så slår man ett särskolebarn. Tycker Trollhättemorden är ett tydligt exempel…..

LBB
LBB 
2019-12-09, 12:48
#22

#21 Det är ju därför jag pekar på vikten av att hålla båda ögonen öppna, inte blunda med vänster eller höger öga. Nationalsocialismen smög många gånger under radarn för att de styrande var rädda och såg ondskan i kommunismen/socialismen. Det var ju en av grundorsakerna till att Hitler kom till makten i Tyskland. I Europa var det tvärtom på sextio och sjuttiotalet. Kommunismen/socialismen glorifierades. Hur många ungdomar hade inte idolbilder  med Che på väggen, utan att veta vilken mordisk fanatiker det var. USA:s agerande bidrog ytterligare. Så till den milda grad att socialdemokratiska ministrar stödde den kommunistiska/socialistiska mördar-regimen i Kambodja. I skolan och på barnprogrammen i TV kunde kommunister/socialister fritt få ut sina budskap.

Nu är en gång den politiska verkligheten sådan, att den fungerar som en pendel . Under sista delen av nittonhundratalet forcerades den politiska pendeln långt till vänster…..nu som av naturkrafter tvingad pendlar den tillbaka.

Det är upp till oss att de till att pendelrörelsen håller sig inom anständiga och demokratiska gränser..alltså bromsa både när den går till vänster och när den går till höger, …

Upp till toppen