Etikettevenemang
Läst 328 ggr
Magi-cat
2019-09-29, 17:06

Manifestationer för klimatet

Miljontals demonstrerar världen över för klimatet.

I Finland har manifestationer hållits på ett tjugotal orter. I Helsingfors samlades ca 5000 personer utanför riksdagshuset.

Så här såg det ut:

https://svenska.yle.fi/artikel/2019/09/27/sa-har-sag-det-ut-nar-tusentals-unga-pa-20-olika-orter-demonstrerade-for-klimatet

I Borgå sittstrejkar 12-årige Oka! 🌺

"Oka Silventoinen funderar en stund på vad de vuxna borde göra.

- De borde inte förorena så mycket och köra mindre med bil och mera med buss. Elbilar är också bra, säger han."

"- Jag är väldigt stolt över min son, säger pappan. Det här är som Greta i Stockholm för ett år sedan, då satt hon också helt ensam."

https://svenska.yle.fi/artikel/2019/09/27/12-arige-oka-silventoinen-axlade-klimatstrejken-ensam-i-borga-de-vuxna-kan-gora

Peace
W
2019-09-29, 17:25
#1

#0 "- Jag är väldigt stolt över min son, säger pappan. Det här är som Greta i Stockholm för ett år sedan, då satt hon också helt ensam."

Vi behöver fler Greta 😎👍

Det är helt otroligt vilken genomslagskraft det här har och jag tycker mig vara rätt medveten men jag får ta mig tusan backa och inse att jag har gjort många fel men fel är till för att rättas till och tänka framåt .

Ett tag var jag uppretad på dom AFA tröjor som både Greta och mamma bar det skavde i mig då men fasen näe dom gjorde ett ärligt misstag för aldrig i livet att dom ställer sig bakom någon form av våld tvärtom dom är för fred ❤️

Nu måste vi kämpa framåt och tänka på vad vi gör med moder jord för vi är inte ensamma vi har generationer framåt som vi ska ta ansvar för .

Upp till toppen