Resor, sevärdheter och äventyr

Viking eller Silja

2017-08-08 15:41 #0 av: Roslagen.

Jag tänkta ta tjejen med mig till Helsingfors men vilket kryssningsbolag ska man välja? Vi gillar äta god mat och dricka gott. 

Anmäl
2017-08-08 15:43 #1 av: Magi-cat

Bra fråga! Hoppas du får ett bra svar! Glad

Jag tror båda rederierna har fina båtar med mycket gott i, men kanske några har lite mer personliga svar att ge.

Ha det så trevligt på resan sedan! Blomma

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2017-08-08 16:31 #2 av: Stockholmare

Jag gillar Ocean Grill på Mariella. Det finns även en trevlig avsmakningsmeny 7 eller 9 rätter. 

À la carte på Silja brukar vara god den med. Maten har förändras väldigt mycket på fartygen dom senaste åren till det bättre.

Det är svårt att tipsa vilket fartyg du ska välja efter som alla gillar olika så kolla menyerna på hemsidorna. 

Anmäl
2017-08-09 10:55 #3 av: KPD

Något som talar till Vikings fördel är terminallägena. I Helsingfors är Vikingterminalen belägen på Skatudden, och man får en mycket fin vy över staden. Såväl Viking som Silja har spårvägshållplatser vid respektive terminal, men Skatudden är belägen inom promenadavstånd från centrum. Till Silja är vägen längre och inte särskilt upplyftande. Också i Stockholm får man en trevlig upplevelse med Viking, som avgår från Söder och far förbi Djurgården.

Detta är naturligtvis inte det viktigaste, men skillnaden mellan rederierna är nog inte så stor, och då kan detta vara något att tänka på.

Medarbetare på Finland ifokus, Buss & spårvagn ifokus och Tåg ifokus

Anmäl
2017-08-09 17:31 #4 av: Jimmy.L

Ska ni bara äta och dricka gott finns ju även Birka, Cinderella, Galaxy, Grace, Amorella, Baltic Princess. 

Anmäl
2017-08-10 08:52 #5 av: Roslagen.

#3 Tack för tipset det lutar åt Viking. 

#4 Ja men hur är fyllan på Cinderella och Galaxy man har ju hört ganska mycket tråkiga händelser. 

Anmäl
2017-08-10 09:05 #6 av: Jimmy.L

Fylla finns nog på alla båtarna men har nog blivit bättre på Cinderella sen dom införde stopp av försäljning av alkohol på utvägen på taxfree. Galaxy har jag för mig dom gjort samma sak. 

Jag har bokat en kryssning i början av oktober med just Cinderella när jag fyller år. 1800 kr gick det på, jag valde AD2 Seaside Comforhytt, 3-rätters vid Seaview Dining och frukost i samma restaurang. 

Tidigare i somras åkte jag på 12 timmars kryssning

Anmäl
2017-08-10 09:15 #7 av: Roslagen.

Detta blev ju inte lättare att välja kryssning. Men tack för alla förslag. 

Anmäl
2017-08-10 09:21 #8 av: Magi-cat

#7 Ha det så trevligt och berätta gärna för oss sedan!

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2017-08-10 11:32 #9 av: JazzBass

Jag har åkt med silja ett par gånger det senaste året (var på miniturné med bandet till stockholm för ett par veckor sen, då åkte vi från Åbo med Baltic Princess, och på privatresa påsken 2016, den gången från H:fors med Serenade) och har överlag positiva erfarenheter av det rederiet. Tidigare har jag åkt mest Viking men det var ganska länge sen nu. 

Nu senast skulle vi egentligen åka med Viking, men kundtjänsten jag ringde och bokade via kunde inte svenska och uppenbarligen inte heller stava till svenska namn, så de sjabblade bort hela min bokning. (Om man hade kunnat boka två personbilar via Vikings nätsida hade jag bokat där och då hade allt gått fint, men nu fick jag aldrig nån bekräftelse på bokningen och när jag ringde för att höra var den blev av så lyckades de inte hitta den). Därför gav jag f*n i det och bokade på Silja istället, vilket visade sig vara ett bra drag, för när jag senare ringde och ville skjuta fram avfärdsdagen en dag p.g.a. en inhiberad spelning så ringde jag till den på riktigt svenskspråkiga kundtjänsten som ordnade allt perfekt, till och med över förväntan, och kommunikationen förlöpte smärtfritt. 100-0 åt Silja där.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2017-08-10 12:12 #10 av: JazzBass

Nåt negativt också om Silja... Nu senast åt vi pizza på tillbakavägen i den italienska restaurangen som fanns ombord, och de var inte bara rejält prissatta (17-18 euro/st), utan vattnet vi ville ha som dricka kostade också hutlöst mycket. Eller vad säger ni om 3,45 euro för en halv 0,7 liters flaska exklusivt vatten från nånstans långt bort, när vanligt kranvatten eller billigt närproducerat vatten på flaska hade dugt hur bra som helst? Blev ingen dricks där i alla fall. Tidigare på dagen när vi ville prova lite olika 'ädla drycker' i baren för att bättre kunna välja vad vi skulle köpa i taxfreen så visade det sig vid en diskussion med bartendern att de nuförtiden sköter beställningarna till restaurangerna och barerna helt skilt från det som säljs i taxfreen, så vi fick inte smaka på den exklusiva tequila gjord på 100% agavenektar som såldes i taxfreen, inte heller den single malt whisky dom hade på erbjudande där. Det slutade med att jag köpte andra varor istället. Bartendern beklagade sig över systemets inflexibilitet som tydligen varit faktum sedan Tallink köpte Silja.

Buffén ger jag dock mycket bra betyg för. Fräscht, mångsidigt och förmånligt. På den där påskresan åt vi middagsbuffé ombord och nu senast frukostbuffé på tillbakaresan. 11 euro för en mångsidig frukostbuffé tycker jag är billigt, likaså 16 euro för en middagsbuffé (om jag nu minns rätt, men allt under 20 euro måste man säga är förmånligt bra med tanke på vad man får för pengarna. Alla drycker är dessutom inkluderade i det priset, alltså även öl och vin).

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2017-08-10 13:04 #11 av: Jimmy.L

Jag tycker Viking Line är lättare att boka på hemsidan, och man kan välja att betala i butik om man så vill. Siljas buffén håller jag med om är god och är godare än Vikings buffé.  A La Carte tycker jag Viking är lite vassare än Siljas och väljer ofta den. Sist åt jag en god högrevsburgare på Amorella. 

Anmäl
2017-08-10 20:20 #12 av: Roslagen.

Vi bokade Cinderella tillslut och ger den en chans. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.