Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Dagens Evenemang Om sajten och ifokus Bilder och videor Finland, allmänt Historia Humor Kultur; musik, film, konst Litteratur Mat och dryck Mumin! Naturen, växter och djur Samhälle och politik Resor, sevärdheter och äventyr Språk Vetenskap och uppfinningar Åland! Övrigt Off Topic
Samhälle och politik

Svenskan glöms allt mer bort

2016-09-11 19:45 #0 av: Sundaychild

Ännu ett språkinlägg, men jag blir så ledsen och arg...

Har varit i Helsingfors under helgen och bodde en natt på hotell - ett helt bra, hyfsat högt rankat hotell, men all skyltning fanns på finska, engelska och ryska!!! Svenskan verkar ha fallit bort helt. Finskan är inget problem för mej, jag talar det flytande, men trenden är tydlig och klar Gråter.

HjärtaAmor vincit omnia - Kärleken övervinner allt. Hjärta

Anmäl
2016-09-11 19:51 #1 av: Magi-cat

Tråkigt att höra. Ledsen

Hjärta"We do exactly what we would do if this Q never existed. If we're going to be damned, let's be damned for who we really are" (Picard)

Anmäl
2016-09-19 18:54 #2 av: tarantass

Det som inte är kortsiktigt lönsamt…

I ett kapitalistiskt styrt samhälle finns inget alternativ till tvång för att bevara sådant som inte är det. Och då stöter vi på spöken som "tvångssvenska" och så vidare. Ett språk till kostar hotellet pengar, på kort sikt. Och vi får en ännu enfaldigare värld…

Räkna inte med att lyckas diskutera något med någon som inte har upplevt det själv.

Eller med någon som tror att allt gott måste vinnas på någon annans bekostnad.

Anmäl
2016-09-23 14:17 #3 av: Hera

Ledsamt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.