Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Dagens Evenemang Om sajten och ifokus Bilder och videor Finland, allmänt Historia Humor Kultur; musik, film, konst Litteratur Mat och dryck Mumin! Naturen, växter och djur Samhälle och politik Resor, sevärdheter och äventyr Språk Vetenskap och uppfinningar Åland! Övrigt Off Topic
Samhälle och politik

Nytt bibliotek i krisande stad

2016-06-04 08:07 #0 av: Magi-cat

Biblioteket - ett nybyggt frihetshus på Topeliusesplanaden i Nykarleby.

"Det blir några enkla ord om virvlarna i samtiden och om behovet av, ja, fasta platser i tillvaron. Det blir också några ord om Tryckfrihetsförordningen av år 1766 som i år alltså firar 250 år. Och dessutom detta: För en författare är ett bibliotek att likna vid ett varmt och skyddande barnhem. En bok blir en oäkting så snart den lämnat datorn och når läsarna. Då har man som författare inte längre någon kontroll över innehållet. Ett nytt bibliotek är också ett spretande långfinger mot samtidens våldsbarbarer, mot alla de där som bara tror på sanningen i en enda bok, skriven för långt över 1 000 år sedan.

Därför, men inte bara därför, väljer jag att kalla det nya biblioteket på Topeliusesplanaden för ett frihetshus."

http://www.fokus.se/2016/06/nytt-bibliotek-krisande-stad/

Vad säger ni om författarens beskrivning av läget i trakten?

Hjärta"We do exactly what we would do if this Q never existed. If we're going to be damned, let's be damned for who we really are" (Picard)

Anmäl
2016-06-04 18:13 #1 av: KPD

Lysande skrivet av Nils Erik Forsgård.

Medarbetare på Finland ifokus, Buss & spårvagn ifokus och Tåg ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.