"Pulled havre" testas
Vad ska den nya succé-produkten heta?
"I köket i Helsingfors svenska marthors lokal Hemvrån på Simonsgatan doftar stekoset redan tidigt på förmiddagen. Den här gången är det ändå inte kött som brynas på stekpannan, utan en helt ny proteinkälla: en blandning av havre och ärtprotein som i folkmun börjat kallas "pulled havre". Namnet kommer från det liknande utseendet till pulled pork, griskött som tillagats länge över låg värme.
– Jag är jätteintresserad om det här kan smaka gott – det ser så fult ut. Fast inte ser ju rått kött mycket bättre ut heller, säger Nina Ek styrelsemedlem i Helsingfors svenska marthaförening och en av marthorna som ska testtillreda en måltid för HBL."
https://www.hbl.fi/artikel/proteinrik-nyhet-far-ris-och-ros/
"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen
Jag vågar - nog - testa.
Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland
Jag har ännu inte lyckats få tag i det, och lyckas knappast före hösten. Men testas ska det. Och priset, tja, jämför man med ekologiskt kött så är det ju helt okej. Jag betalar ju dryga 4 euro för ett paket med 10 ekologiska knackkorvar.
Man behöver ingen tv när man har möss.
Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus
Undrar om den här produkten kan ätas av glutenintoleranta?
"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen
Som jag förstått det riktar sig produkten också starkt till veganer, så då kan den inte innehålla mjölkprodukter och är alltså laktosfri. Men det verkar vara svårt att hitta riktigt exakta uppgifter ännu.
Man behöver ingen tv när man har möss.
Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus
Om man går till källan så hittar man ju lite mera info.
Gold & Green är företaget som tillverkar pulled havre. Nyhtökaura är ett så mycket roligare ord tycker jag :)
Man behöver ingen tv när man har möss.
Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus
Tack för länken, Kicki! Det låter mycket intressant! 👍
"Den innehåller <0.1% gluten. Råvarorna i sig innehåller ingen gluten, men de processas i kvarnar där man eventuellt kan ha hanterat vete, råg eller korn."
Dvs som "vanlig" havre, en kalkylerad risk man kan ta som med allt annat.
Det där ska jag definitivt prova!
"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen