Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Dagens Evenemang Om sajten och ifokus Bilder och videor Finland, allmänt Historia Humor Kultur; musik, film, konst Litteratur Mat och dryck Mumin! Naturen, växter och djur Samhälle och politik Resor, sevärdheter och äventyr Språk Vetenskap och uppfinningar Åland! Övrigt Off Topic
Språk

Finska som modersmål i Sverige?

2016-03-23 20:52 #0 av: Amandak123

Hej! Jag hoppas att det är okej att fråga detta  här, annars får sajtvärden ta bort. 

Jag har fått en skoluppgift som går ut på att jag ska ställa några frågor till någon som har ett minoritetsspråk som modersmål i Sverige och därefter skriva en artikel om det ("artikeln" kommer alltså inte postas någonstans utan ska endast läsas utav min lärare). Så därför tänkte jag fråga här om det finns någon som har finska  (eller något annat minoritetsspråk) som modersmål och bor i Sverige som skulle vilja svara på några frågor angående hur det är att prata ett minoritetsspråk i Sverige. 

Om inte, har någon något tips på hur jag kan få kontakt med någon att fråga? 

Man får självklart vara helt anonym och jag kommer inte nämna ert riktiga namn i "artikeln" om du inte själv vill det. 

Om du kan svara eller vet något sätt att få tag i någon annan som kanske kan svara så får du gärna kommentera här eller skriva till mig i pm. 

Anmäl
2016-03-23 21:06 #1 av: Magi-cat

#0 Helt ok att ställa frågan här. Hoppas du hittar vad du söker.

Hjärta"We do exactly what we would do if this Q never existed. If we're going to be damned, let's be damned for who we really are" (Picard)

Anmäl
2016-03-24 00:22 #2 av: Katniss

Jag hade kunnat hjälpa till, har finska som modersmål.

R.I.P. Anton 💔
Anmäl
2016-03-24 22:38 #3 av: Amandak123

#2 Ååh, jätte snällt! Skriver till dig i pm :) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.