Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Dagens Evenemang Om sajten och ifokus Bilder och videor Finland, allmänt Historia Humor Kultur; musik, film, konst Litteratur Mat och dryck Mumin! Naturen, växter och djur Samhälle och politik Resor, sevärdheter och äventyr Språk Vetenskap och uppfinningar Åland! Övrigt Off Topic
Resor, sevärdheter och äventyr

Beväringar blev vardagshjältar på tåg

2015-02-24 12:35 #0 av: KPD

När ett tåg i Finland fick evakueras hjälpte några soldater till för att underlätta för medresenärerna. Konduktören antecknade deras namn och skrev ett tack till Nylands brigad. Soldaterna tackades personligen av en brigadkommendör.

Sverige och Finland är så lika och samtidigt så olika. Hur hade svenska media vinklat denna nyhet? "Evakueringskaos" och "otillräckligt med personal" tror jag att många svenska journalister hade valt för att försöka göra en sensation av en motsvarande händelse i stället för att se det som var bra.

Beväringar blev vardagshjältar på tåg

Medarbetare på Finland ifokus, Buss & spårvagn ifokus och Tåg ifokus

Anmäl
2015-02-24 13:18 #1 av: Magi-cat

#0 Jadu, det tål att tänka på. Något säger mig att vinklingen blivit en hel del annorlunda. Oskyldig

Tvivlar på att det ens finns något som heter "duglighetspermission" i Sverige...?

Men hur som helst fint att uppskatta vardagshjältar och en positiv nyhet om hur bra det går när alla hjälps åt att klara upp en situation!

Hjärta"We do exactly what we would do if this Q never existed. If we're going to be damned, let's be damned for who we really are" (Picard)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.