Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Dagens Evenemang Om sajten och ifokus Bilder och videor Finland, allmänt Historia Humor Kultur; musik, film, konst Litteratur Mat och dryck Mumin! Naturen, växter och djur Samhälle och politik Resor, sevärdheter och äventyr Språk Vetenskap och uppfinningar Åland! Övrigt Off Topic
Samhälle och politik

Lumia-telefoner läcker information

2014-02-24 09:05 #0 av: Magi-cat

Lumia-telefonerna läcker information om var den befinner sig, SMS och datatrafik till Microsoft som samarbetar med USA:s NSA. Insiderkällor berättar att Nokias ledning väl känner till detta, men har hållit tyst om det.

Finlands statsledning och riksdagsledamöter har använt Lumia.

"– Det här är absolut värt att utreda, säger Jarkko Saarimäki, chef vid Kommunikationsverket, till FNB."

http://hbl.fi/nyheter/2014-02-23/572041/hs-lumia-telefoner-lacker-information-till-usa

Skandal självklart - men varför är det så tyst egentligen om denna och liknande uppgifter om att vanliga medborgare som inte begått något brott kan kontrolleras? Har man redan givit upp slaget om integriteten?

Hjärta"We do exactly what we would do if this Q never existed. If we're going to be damned, let's be damned for who we really are" (Picard)

Anmäl
2014-02-24 17:02 #1 av: Farwuq

Undras om inte andra gör samma sak.

Funderar

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi iFokus. Medarb. Astronomi, Existens, Filosofi och Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2014-02-24 17:32 #2 av: Magi-cat

Haha, jaaa du, vi är nog kollade och dubbelkollade om det är någon som har intresse av det och inte är det någon skillnad på fån hit eller fån dit, tror ju inte jag.

Men många i Finland har ju Lumia och Nokia och allt det där...så klart de reagerar...

Hjärta"We do exactly what we would do if this Q never existed. If we're going to be damned, let's be damned for who we really are" (Picard)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.