Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Dagens Evenemang Om sajten och ifokus Bilder och videor Finland, allmänt Historia Humor Kultur; musik, film, konst Litteratur Mat och dryck Mumin! Naturen, växter och djur Samhälle och politik Resor, sevärdheter och äventyr Språk Vetenskap och uppfinningar Åland! Övrigt Off Topic
Litteratur

Boklåning i Finland

2013-06-05 11:24 #0 av: Magi-cat

Biblioteken i Finland är guldgruvor med imponerande lånestatistik....

Boklånestatistiken ligger  högre än i Sverige med drygt 17 utlån per person och år. (Drygt 12 i Sverige, med vikande siffror...)

Ni som bor i Finland, lånar ni både svensk och finsk litteratur? Blir det inte rörigt med båda språken eller är det bara bra? 

Jag brukar alltid gå in på biblioteken på orter vi besöker och har besökt både små och stora bibliotek i Finland. De brukar alltid vara jättetrevliga, med vacker arkitektur och ljusa fina lokaler.
I de svenska kommunerna dominerar det svenska utbudet, olika mycket beroende på HUR svensk kommunen är.

 
Hur kan det komma sig att man lånar mycket mer böcker i Finland än i Sverige?

Vad tror ni?

Hjärta"We do exactly what we would do if this Q never existed. If we're going to be damned, let's be damned for who we really are" (Picard)

Anmäl
2013-06-05 21:44 #1 av: Thiah

jaadu.. det undrar jag med faktiskt. Biblioteken här i huvudstadsregionen är, enligt min erfarenhet, jättefina. Man kan lätt boka böcker på nätet och betalar än väldigt lite summa för det. Men att finnar skulle vara så bra på att låna visste jag inete

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.