Annons:
Etikettermatdryck
Läst 1689 ggr
[MittNamn.]
2013-02-08 18:57

Recept och mat :)

Här kan ni lägga in recept på finländsk mat själv har jag här ett mumsigt recept. 

Pirogrecept

Ingredienser  12 stycken

2 d lljummet vatten 

1 tsk salt

2,5 dl vetemjöl 

2,75 dl grovt rågmjöl, (+ 1/2 dl till utbakning)

Fyllning:

500 g risgrynsgröt

Bad:

2 dl kokande vatten 50 g smör

Tillbehör:

2 st ägg, hårdkokta 

50 g smör, mjukt, gärna extrasaltat

Tillagning

1. Sätt ugnen på 275°. Blanda och knåda vatten, salt och mjöl till en smidig deg. Dela degen i 12 lika stora delar. Kavla ut dem på mjölat bakbord till tunna ovala plattor ca 18 cm långa.
2. Bred ut risgrynsgröt ca 2 cm in från kanterna. Vik upp degkanterna och nyp ihop dem runt om. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Grädda mitt i ugnen 10–15 min. Koka under tiden upp smör i vatten. 
4. Doppa pirogerna hastigt en och en i vattenbadet. Lägg dem att svalna på galler. 
5. Hacka äggen och blanda med smör. Servera pirogerna ljumma med ägg­smöret.

Annons:
Honestyisdead
2013-02-12 14:43
#1

Kan vara bra att skriva att det är ett pirogrecept överst så man vet vad det är man gör ;)

[MittNamn.]
2013-02-12 14:47
#2

#1 Ojj tack :)

Honestyisdead
2013-02-12 15:01
#3

Upp till toppen
Annons: